Ameezing

over Ameezing Carnaval X

A

Ameezing Carnaval X komt voort uit de genen van het Lampegats Gemengd Mannenkoor, het LGMK . Het waren immers Eindhovense Carnavalsvierders die in 1998 begonnen met de eerste Carnavalsmis . Na 11 missen (wanneer anders?) nam het LGMK afscheid als organisator van de carnavalsmis.

Het werd in 2009 meteen de start van de eerste Musical CarnavalX. Na het eerste succes in de Wintertuin met tent van het toenmalige Cocagne, werd nog 6 keer de Musical CarnavalX georganiseerd in het Beursgebouw. Alle producties werden door het LGMK in eigen beheer verzorgd. Na 2015 bleek dat de grootschalige productie in het beursgebouw niet langer betaalbaar was.

Het LGMK startte een zoektocht naar een goede ‘formule’ waarmee we trouw konden blijven aan ons Carnaval-DNA. Zo was er in 2016 het ‘Gehaktbal’ en in 2017, 2018 en 2019 ‘Ik hou van Lampegat’.

In 2020 ontstond het huidige format ‘Ameezing Carnaval X’ in het van der Valk Motel. Na twee jaar Covid-pauze kon Ameezing Carnaval X in 2023 weer plaatsvinden, nu in Domus-Dela.

In 2024 zal het LGMK voor de 25e keer bijdragen aan Carnaval in Eindhoven, in het Partheater -Philipszaal-, met Ameezing Carnaval X, een unieke combinatie van meezingen én Carnaval én de X factor, onder de titel PUBKWIZZUTNIE

© AMEEZING EINDHOVEN 2017. ALL RIGHTS RESERVED.