Ameezing

Over Ameezing

Vraag een willekeurige Eindhovenaar welk Eindhovens evenement het meest verbroedert. Goede kans dat je Ameezing Eindhoven als antwoord krijgt. Al sinds jaar en dag is Ameezing Eindhoven hét jaarlijks meezing evenement van de stad. Bijna 10.000 mensen kwamen tussen 2005 en 2019 telkens naar het Stadhuisplein om samen te zingen. Na twee jaar Covid-pauze verhuisde Ameezing op verzoek van de gemeente Eindhoven.

De muziek en zang galmen nu op de eerste vrijdag na 18 september in de van Doorne kiosk uit de boxen en voor wie niet precies weet wat je moet zingen hangen er grote schermen met de liedteksten. Geen zin om entree te betalen? Dat komt goed uit, want dit is een gratis evenement!

Muziek verbroedert, dat blijkt elk jaar weer. Nieuwe vriendschappen ontstaan spontaan tijdens het inhaken. Het publiek van Ameezing Eindhoven bestaat uit mensen uit alle lagen van de bevolking. Aannemers staan naast advocaten en verzorgenden. Samen zorgen we voor een geweldige sfeer op deze mooie avond.

Tenslotte doet het er niet toe of je zuiver of vals zingt. Het is niet belangrijk of je hard of zacht zingt. Het is de toon die de muziek maakt en muziek maken doen we samen. Samen zorg je voor de sfeer die Ameezing zo eigen maakt. Iedereen is welkom, maar we hopen wel dat je meedoet! Zing mee, beweeg mee, doe mee!

© AMEEZING EINDHOVEN 2017. ALL RIGHTS RESERVED.